Over ons

Tweewielers Jos Overmeer

“Klanten kopen geen korting, klanten kopen kwaliteit,” Jos Overmeer, eigenaar.

Geesteren. Bij Tweewielers Jos Overmeer is iedereen welkom. De koffie staat klaar en de werkplaats heeft geen ‘drempel’. ‘Doe maar gewoon’ is dan ook het motto waaronder Jos en Silvia Overmeer met Patrick en Roy het bedrijf runt. Service en garantie heeft het bedrijf hoog in het vaandel. “Van oudsher wordt gedacht dat wanneer een fiets elders is gekocht het onderhoud of de reparaties ook niet bij de dealer kunnen plaatsvinden. Dat is een misvatting. Bij ons kan iedereen terecht.”

Als jongen van acht knutselde Jos al aan alles wat wielen had. Hennie Snijders werd zijn eerste werkgever, een prima werkgever waar Jos veel geleerd heb. Harry Busscher in Geesteren werd de volgende werkgever waar hij achtien jaar met plezier werkte. Het was dan ook niet verrassend dat Busscher de zaak ( door zijn leeftijd ) overdroeg aan Jos . “Aan de Langeveenseweg,” vertelt de eigenaar. “In een kleinere vorm welteverstaan. Het werd ons gegund, de klantenkring groeide en de locatieruimte voldeed daardoor niet langer. In 2011 zijn we daarom verhuisd naar het huidige pand aan de Dorpsstraat.”

Opmars van internet
Nadat Jos de zaak op naam had staan, nam de internethandel hand over hand toe. “Er zijn ook hier mensen die een fiets proberen en vervolgens kopen op internet. Dit komt in iedere branche voor tegenwoordig. Dat mag, maar op internet koop je geen service en garantie zoals wel het geval is bij de erkende dealers. Op langere termijn ben je net zoveel of misschien wel meer geld kwijt. Vanzelfsprekend kunnen ook deze klanten zich voor het onderhoud van- of reparaties aan hun fiets tot ons wenden. Wel gaan ons eigen klanten voor, dit is dan het stukje extra service die wij als dealer bieden.” Tweewielers Jos Overmeer heeft het dealerschap van Gazelle, Batavus, RIH, Sensa, Trenergy , Sparta en Loekie.

Stabiele markt
De laatste jaren heeft de fietsenmarkt zich weer gestabiliseerd. Met name e-bikes (elektrische fietsen) worden veel verkocht. Dankzij de ontwikkelingen in de fietsenbranche kunnen oudere mensen langer mobiel blijven. De e-bike is echt een uitkomst. Echtparen gaan weer gezellig fietsen. Dat is goed voor lichaam en geest en je spaart ook nog eens benzine uit. Ook jongeren zie je steeds vaker op een e-bike. Scholieren die van Langeveen naar school in Almelo moeten, zien we regelmatig op zo’n fiets voorbijflitsen.” Een andere verandering die de laatste jaren heeft plaatsgevonden is de groeiende populariteit van fietsaccessoires. ‘De fiets is meer een mode-item geworden. Nog nooit is het aanbod zo groot en divers geweest. Wij gaan daarom constant mee met de trends. Tweewielers Overmeer is een dorpswinkel voor de gewone man; laagdrempelig, gemoedelijk en met tijd en aandacht voor de klanten.” 

Fietsverhuur en onderhoud
Naast verkoop, onderhoud en reparaties verhuurt Tweewielers Jos Overmeer ook fietsen voor familie uitjes of overkomende studenten. Tevens is er in de werkplaats altijd bedrijvigheid. Als mensen hun fiets net zo vaak zouden poetsen als hun auto, zou dat flink wat onkosten kunnen besparen. Factor tijd speelt daarin ook mee. Vroeger ging eens in de week de fiets op de kop om te worden gepoetst, lekke fietsenbanden werden thuis geplakt. Dat zie je bijna niet meer. Mei 2017 vierde het bedrijf haar tienjarig bestaan. “Een mooie reden was daarom dat de winkel begin 2017 een geheel nieuwe look heeft gekregen, Service en garantie zijn het belangrijkst maar een gezellige winkel waar nog tijd is voor een kop koffie is voor ons ook van waarde.”

www.tweewielersjosovermeer.nl.